Brief aan Minister Crevits

fotografie © Hanane El Moummou & Jan Mast

Ik heb een brief geschreven naar Minister Crevits …
"Ik heb een brief geschreven naar Minister Crevits, omdat ik zag dat er op veel plaatsen hulp nodig is en wordt aangeboden. En dit is hier ook wel nodig! Hier wordt er wel veel werk geleverd, zodat wij ons hier thuis voelen, maar alles kan natuurlijk beter.
Ik verwacht niet dat de minister nu onmiddellijk alles zal veranderen en aanpassen. Mijn doel was gewoon dat de minister een plaatsbezoek kwam brengen om te zien dat er hier nog veel werk is en dus ook nog veel geld nodig is.
Ikzelf heb het heel moeilijk gehad om mij hier thuis te voelen in het Zeepreventorium, maar ik heb voor mezelf de klik moeten maken dat ik hier ben voor mijn gezondheid. Nu na 26 kilo heb ik nog lang mijn doel niet bereikt, maar ik zal er nog alles aan doen om mijn doel te bereiken! Zelf was de minister heel verbaasd en blij dat ze dit allemaal heeft mogen zien.
Samen met de directie heb ik haar een paar plaatsen in het Zeepreventorium en Zeelyceum laten zien zoals mijn kamer, didactische keuken en paar vaklokalen!
Ik vond dit een heel leuke ervaring!"

Lore Blomme

Jan Mast