ZIEKENHUISSCHOOL

OV4, TYPE 5

In het Zeelyceum bieden we onderwijs aan binnen OV4, TYPE 5.

De OpleidingsVorm 4 betekent dat we de leerlingen voorbereiden op een studie in het hoger onderwijs. We bieden ASO, TSO, BSO en KSO aan.

De school levert erkende getuigschriften en diploma’s af en houdt rekening met het pedagogisch project en het curriculum van de thuisschool.

Onderwijs van het TYPE 5 is ziekenhuisonderwijs. Het Zeelyceum organiseert onderwijs voor patiënten van het Zeepreventorium.

Leerlingen die bij ons ingeschreven worden, mogen gedurende hun opname hun inschrijving behouden in de thuisschool.

ANDERS LEREN OP MAAT

INDIVIDUEEL

De leerling werkt op eigen tempo aan de leerstof. Iedere leerling heeft zijn eigen leertraject en lesrooster.

BEGELEID

De leerlingen worden begeleid door vakleerkrachten voor de verschillende vakken.

Iedere leerling heeft zijn persoonlijke titularis. Daarnaast is er het begeleidingsteam en het CLB om verder te ondersteunen waar nodig.

ZELSTANDIG

Er wordt niet klassikaal les gegeven, maar iedere leerling geniet een individuele coaching. Na de uitleg verwerken de leerlingen de leerstof op een zelfstandige manier en op hun eigen tempo.

LEREN

We zijn een school die rekening houdt met de specifieke noden van elke leerling. Hiervoor wordt het Zeelyceum omkaderd door een multidisciplinair team.

MODULAIR SYSTEEM

Rekening houdend met de specifieke onderwijsbehoeften van onze leerlingen bieden wij een aangepast leertraject aan dat bestaat uit cycli en permanente evaluatie

Een cyclus is een periode van 4 volle schoolweken. Het schooljaar wordt opgedeeld in 8 cycli. Gedurende elke cyclus wordt er voor elk vak een stuk leerstof afgewerkt en getoetst.

Indien u nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u ons altijd contacteren :

1ste graad & Franstalige afdeling
Dhr. Debackere